Znany na całym świecie ser zawdzięczający nazwę od regionu we Francji. Pierwsze dokumentacje czasowe notuje się na XV wiek, a może nawet sięgają VII wieku. Podstawą jest pasteryzowane krowie mleko, a charakterystyczny smak nadaje mu zaszczepienie mleka kulturą zarodników pleśni i odpowiedni czas dojrzewania.

Słony: 1-3
Słodki: 1-3
Kwaśny: 1
Pikatny: 0
Unami: 4

Z czym preferujesz zajadać ser Brie?

 

Wiedza z Alligodent

Zdrowie Twoich zębów to naczynia połączone. Nigdy nie rozwiązujemy jednego problemu w oderwaniu od drugiego. Zawsze doradzamy najlepsze rozwiązanie dla danej sytuacji. Z AlligoDent masz pewność, że kompleksowo zadbamy o Twoje zęby i rozwiążemy Twoje problemy.

Skomentuj

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany. Wymagane pola są zaznaczone *

AlligoDent

Jesteś w dobrych rękach!

Certyfikaty
Social Media AlligoDent

Nowoczesna klinika dentystyczna w samym sercu Poznania.