Danie kuchni azjatyckiej, które przybyło do Japonii z Chin w XIX w. Ta japońska odmiana bulionu z makaronem i innym składnikami stała się popularna po II wonie światowej – jako niedroga, a treściowa potrawa na ciężkie czasy powojenne. Nie tylko pożywna, ale zarazem stała się istnym dziełem smakowym i wizualnym.

Słony: 4
Słodki: 3
Kwaśny: 3-5
Pikatny: 1-6
Unami: 9

Jak u Ciebie wypada Ramen w konforntacji z polskim rosołem?

Wiedza z Alligodent

Zdrowie Twoich zębów to naczynia połączone. Nigdy nie rozwiązujemy jednego problemu w oderwaniu od drugiego. Zawsze doradzamy najlepsze rozwiązanie dla danej sytuacji. Z AlligoDent masz pewność, że kompleksowo zadbamy o Twoje zęby i rozwiążemy Twoje problemy.

Skomentuj

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany. Wymagane pola są zaznaczone *

AlligoDent

Jesteś w dobrych rękach!

Certyfikaty
Social Media AlligoDent

Nowoczesna klinika dentystyczna w samym sercu Poznania.